Sáfrányos-póréhagymás bormártás
Hozzávalók
4 főre
- 1 póréhagyma
- 1 csipet sáfrány vagy 2 kk sáfrányos szeklice
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek Floriol Extra Szűz Olívaolaj
- 5 dl száraz fehérbor
- 1 dl tejszín
- só, bors
Sáfrányos-póréhagymás bormártás
Kalória: ~ 69 kcal
Egy hagyományos bormártásból is lehet olyan különlegességet varázsolni, ami garantáltan nem jön szembe akármelyik konyhában. Egy kis sáfrány és póréhagyma a titka!
ELKÉSZÍTÉS
- Magas falú fazékban hevítsünk Floriol Extra Szűz Olívaolajat. Tegyük hozzá a felkarikázott póréhagymát, a fokhagymát, és pirítsuk le nagy lángon 2-3 perc alatt, amíg színt kap. Morzsoljuk bele a sáfrányt is!
- Öntsük fel a száraz fehérborral, és közepes lángon főzzük 20-30 percig, amíg kicsit besűrűsödik.
- Keverjük hozzá a tejszínt, majd forraljuk újra.
- Botmixerrel turmixoljuk egészen selymesre, majd sózzuk ízlés szerint. Tegyük vissza a tűzre, és időnként átkeverve forraljuk addig, amíg sűrű szósz lesz belőle.
- Tálaljuk forrón, frissen sült húsokhoz és halakhoz!
Tippek
- Még ízletesebb, ha a lesütött hús visszamaradt szaftján kezdjük el a receptet.
- Turmixoláskor nyugodtan öntsünk hozzá 2-3 kanálnyi olívaolajat, nagyon finom lesz!
Allergének
-
laktóz