Sáfrányos-póréhagymás bormártás
Sáfrányos-póréhagymás bormártás
Hozzávalók

4 főre


Sáfrányos-póréhagymás bormártás

Kalória: ~ 69 kcal

Egy hagyományos bormártásból is lehet olyan különlegességet varázsolni, ami garantáltan nem jön szembe akármelyik konyhában. Egy kis sáfrány és póréhagyma a titka!

ELKÉSZÍTÉS

  1. Magas falú fazékban hevítsünk Floriol Extra Szűz Olívaolajat. Tegyük hozzá a felkarikázott póréhagymát, a fokhagymát, és pirítsuk le nagy lángon 2-3 perc alatt, amíg színt kap. Morzsoljuk bele a sáfrányt is!
  2. Öntsük fel a száraz fehérborral, és közepes lángon főzzük 20-30 percig, amíg kicsit besűrűsödik.
  3. Keverjük hozzá a tejszínt, majd forraljuk újra.
  4. Botmixerrel turmixoljuk egészen selymesre, majd sózzuk ízlés szerint. Tegyük vissza a tűzre, és időnként átkeverve forraljuk addig, amíg sűrű szósz lesz belőle.
  5. Tálaljuk forrón, frissen sült húsokhoz és halakhoz!
 

Tippek

  • Még ízletesebb, ha a lesütött hús visszamaradt szaftján kezdjük el a receptet.
  • Turmixoláskor nyugodtan öntsünk hozzá 2-3 kanálnyi olívaolajat, nagyon finom lesz!


Allergének

  • laktóz

További receptjeink
Szilva chutney
Szilvás-csokis torta
Sütőtökös cupcake almaszósszal
Kolokithokeftedes tzatzikivel
Ricottás rakott zöldbabos lasagne
Római sali tejfölös öntettel
Sütőtökös csirkecurry
Angol reggeli
Tojásos nokedli paradicsomsalátával
Kókusztejes vajbabfőzelék
Olívás brownie
Gomba shakshuka
Sütőtökös muffin almás karamellel
Medvehagymás muffin tükörtojással és pirított sonkával
Steak, balzsamecetes sült kelbimbóval
Olasz (húsvéti) pite sonkával
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.