Sáfrányos-póréhagymás bormártás
Sáfrányos-póréhagymás bormártás
Hozzávalók

4 főre


Sáfrányos-póréhagymás bormártás

Kalória: ~ 69 kcal

Egy hagyományos bormártásból is lehet olyan különlegességet varázsolni, ami garantáltan nem jön szembe akármelyik konyhában. Egy kis sáfrány és póréhagyma a titka!

ELKÉSZÍTÉS

  1. Magas falú fazékban hevítsünk Floriol Extra Szűz Olívaolajat. Tegyük hozzá a felkarikázott póréhagymát, a fokhagymát, és pirítsuk le nagy lángon 2-3 perc alatt, amíg színt kap. Morzsoljuk bele a sáfrányt is!
  2. Öntsük fel a száraz fehérborral, és közepes lángon főzzük 20-30 percig, amíg kicsit besűrűsödik.
  3. Keverjük hozzá a tejszínt, majd forraljuk újra.
  4. Botmixerrel turmixoljuk egészen selymesre, majd sózzuk ízlés szerint. Tegyük vissza a tűzre, és időnként átkeverve forraljuk addig, amíg sűrű szósz lesz belőle.
  5. Tálaljuk forrón, frissen sült húsokhoz és halakhoz!
 

Tippek

  • Még ízletesebb, ha a lesütött hús visszamaradt szaftján kezdjük el a receptet.
  • Turmixoláskor nyugodtan öntsünk hozzá 2-3 kanálnyi olívaolajat, nagyon finom lesz!


Allergének

  • laktóz

További receptjeink
Pirított kel csicseriborsóval és aszalt paradicsommal
Római sali tejfölös öntettel
Lazac szőlőchutneyval
Grillezett csirkeszárny petrezselymes olajbogyó salátával
Achar csirke curry vadrizzsel
Gombás-fenyőmagos vadrizs saláta
Hajdinasaláta sült fetával
Mentás-korianderes grillezett kukoricasaláta
Misos-körtés zellerkrémleves
Pisztáciás egrestorta
Meggyes-mandulás krémleves
Olasz (húsvéti) pite sonkával
Sült csirkemáj humusszal és kápiasalátával
A házi chips titkai
Káposztás mazsolás curry papadammal
Rakott sajtos-tejszínes tepsis csirke
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.